............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

ANDUSALSKÝ KVĚTÁK

27. srpna 2007 v 18:14 |  zeleninová jídla

1 květák (asi 750 g),
2 lžíce másla,
1 plátek toast chleba,
50 g strouhaného parmazánu,
strouh. kůra z 1 chem. neošetř. citro­nu,
400 g rajčat,
1/2 lžičky tymiánu,
1 lžička kop­ru,
sůl,
pepř
Příprava:
1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na rů­žice. Vložíme je na pařák a přikryté vaříme v páře asi 5 min. Zapékací formu vymažeme 1/2 lžíce másla a narovnáme do ní růžice květáku. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Toastový chléb nadrobno rozdrobíme a promí­cháme s parmazánem a citronovou kůrou. Směsi květák posypeme a poklademe ho vločkami másla z 1 lžíce. Zapékáme v troubě asi 12 min.
3. Na omáčku spaříme a oloupeme rajčata, najem­no je rozmixujeme a protřeme sítem. Svaříme je na hustou omáčku (asi 10 min.). Okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a kopr. Omáčku podáváme s květákem.

Tip: Příprava se urychlí, použijeme-li místo chleba strouhanku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama