............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Aspikový dort

31. srpna 2007 v 23:05 |  speciality studené kuchyně
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bramborový salát(mám ho v receptech),šunka,plátkový sýr,sterilovaný hrášek,sterilované okurky,sterilovaná kapie,vejce na tvrdo......./Na aspik:850ml vody,100ml octa,aspikový prášek na 1l nálevu,2velké rovné lžíce sole,3velké rovné lžíce cukru krystal,1velká cibule,2bobkové listy,8kuliček nového koření,10kuliček pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Aspik:Do hrnce dáme 850ml studené vody,100ml octa,2 rovné lžíce sole,3 rovné lžíce cukru krystal,cibuly na kolečka a divoké koření.Vaříme asi 5 minut,necháme vychladnout a zcedíme.Potom metličkou vmícháme aspikový prášek,necháme 10 minut bobtnat a dáme vařit,ale pozor,před bodem varu vypneme a necháme opět zchladit.Připravíme si formu a vyložíme igelitem(do dortové formy stačí na dno,aby neprotékala).Potom můžete postupovat podle mě a nebo podle sebe.Já dělala dort vyžší,ale je lépe udělat nižší(lépe se konzumuje) a tím pádem uvařit aspik pouze s poloviny.
Na dno formy dáme plátky šunky
Salát
Opět šunku a zalijeme aspikem,aby to bylo tím aspikem překryté.Dáme zatuhnout do lednice
Potom můžeme dát co nás napadne,přelít trochou aspiku,ale ne moc,aby nám to v tom neplavalo.Dáme opět zatuhnout do lednice
Plátky sýru
Zase salát
Šunka,zalijeme trochou aspiku a dáme zatuhnout do lednice.
Ozdobíme podle své fantazie,lehce zalijeme aspikem,necháme v lednici zatuhnout a na závěr naposledy zalijeme aspikem a dáme chladit asi na 4 hodinky.
Takhle vypadá po 4řech hodinách chladnutí v lednici
Zdroj:http://pavlinice.napady.net/
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Zdeněk Zdeněk | E-mail | 5. ledna 2008 v 8:38 | Reagovat

Možná dobrý

doporučuju k tomu lekci češtyni

zdar

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama