............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Báječná fazolačka

25. srpna 2007 v 0:12 |  polévky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g velkých bílých fazolí (dávám malé), 1,5 l masového nebo zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 klobása, 1 pol.lžíce oleje na opečení klobásy, 1-2 stroužky česneku, polévkové koření, petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Předem namočené fazole zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a uvaříme je téměř do měkka.
2. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme částí vývaru s fazolí. Promícháme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbylí vývar s fazolemi, osolíme a povaříme.
3. Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme ji do polévky, dochutíme prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a zakrájenou petrželkou.

Obměna: Pikantnější chuť fazolové polévky docílíme, když jížku připravíme s mletou paprikou, podle chuti přidáme i trochu pálivé (s paprikou je to lepší)

Rada: Já neškvaříme slaninu, ani neopékám klobásu, je to tak dietnější, nakonec ještě přidávám sušený libeček, cibulové koření a koření aromat (knorr).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama