............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Báječné a voňavé rybí filé s hráškem

31. srpna 2007 v 13:55 |  ryby a dary moře......
Báječné a voňavé rybí filé s hráškem
POTŘEBNÉ PŘÍSADY


rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Opravdu výborné a rychlé jídlo.



Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit.

Těsně před smažením filé poprášit moukou a červenou paprikou.

Cibuli pokrájet na kostičky a osmahnout na oleji. Po chvilce přidat prolisovaný česnek, promíchat a přidat ještě filé. Pánev poprášit bazalkou a estragonem, v poměru 1:1 - podle chuti, já na množství, které je na fotu, dávám tak cca 1 rovnou čajovou lžičku od každého. Během smažení trochu podlévat vodou, aby se nic nepřipalovalo.

V půlce smažení rybky otočit a když jsou hotové, vyndat je na talíř. Na pánev nasypat mražený hrášek, prohřát a na závěr přidat kečup (popř. upravit hustotu vodou). Jen chvilku promíchat (aby se vše prohřálo) a odstavit z plotny. Přelít přes rybu na talíři.

Jako příloha se podávají brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Ronnie Ronnie | E-mail | Web | 24. října 2011 v 22:44 | Reagovat

hej tak to je libovýýýýý

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama