............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Banánové řezy

25. srpna 2007 v 3:42 |  moučníky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 420 g hladké mouky 140 g tuku (Hera) 150 g moučkového cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 lžíce tekutého medu Náplň: 250 g másla 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka 3 rozšlehané banány Poleva: 100 g čokolády na vaření 1 lžička tuku (Iva, máslo) cukrářské piškoty rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovní postup:
Řezy jsou složeny z pečeného těsta, na něm je nalitá náplň, do ní jsou zastrkány cukrářské piškoty pokapané rumem, na ně se nalije zbytek náplně a vše se přikryje druhou částí pečeného těsta. Povrch se polije čokoládovou polevou.
Příprava těsta: Všechny uvedené suroviny na těsto dobře rukama propracujeme a vyválíme z něj jednu nebo dvě placky velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Vyválenou placku na něj přeneseme, přizpůsobíme její velikost a dáme upéct do trouby předehřáté na 200 stupňů.V případě, že pečeme jednu placku, po vychladnutí moučníku ji rozkrojíme na dvě poloviny. Suroviny na náplň dáme do šlehače (máslo by mělo být změklé a pokrájené na kousky) a šleháme, dokud není náplň hladká. Asi dvě třetiny náplně natřeme na spodní plát těsta, zatlačíme do ní cukrářské piškoty pokapané rumem a zakryjeme zbytkem náplně. Potom přiložíme druhý plát, moučník zatížíme například prkénkem a necháme v chladu do druhého dne. Suroviny na čokoládovou polevu zahříváme nad párou (čokoládu si předem nalámeme na kostičky) a občas zamícháme. Jakmile se vytvoří hustá poleva, potřeme jí povrch banánových řezů. Před podáváním krájíme moučník na kostky či jiné tvary a pro slavnostní příležitosti zdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama