............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Blboňě

24. srpna 2007 v 1:52 |  koláče,buchty,koblihy,vánočky...

Ingredience

1/2 kg uzeniny (párky, trampské cigáro apod.), kmín nebo semínka
Těsto: 1/2 kg hladké mouky, 50 g oleje, 1 žloutek, 50 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1/4 l mléka

Postup

Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a přikryjeme. Do mísy dáme všechno ostatní, přidáme vzejitý kvásek a vymícháme těsto,které necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě (200°C asi 15 - 20 minut).
Spolu s uzeninou můžeme do buchet přidat hořčici nebo kečup, případně kousek sýra.

Do mléka jsem přidala špetku cukru, bez něj kvasnice nechtěly vzejít.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Adam Adam | E-mail | Web | 13. října 2011 v 1:42 | Reagovat

Good článek, ale nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko....:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama