............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Bramborové knedlíky jak je neznáte

23. srpna 2007 v 21:39 | niky |  přílohy k pokrmům
Ingredience: 600 g studených uvařených brambor, 1-2 vejce, 125 g škrobové moučky např. Solamyl, 40 g hrubé krupice, sůl, hrubá mouka na vál
Postup přípravy: Brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto rozkrájíme asi na 12 dílků (podle požadované velikosti) a plníme dle chuti např. škvarky, uzeným masem, klobásou ap.. Vaříme 2x4 min. (po 4 minutách obracím).
Jiná alternativa je, že do těsta zapracujeme na kostičky nakrájenou a osmaženou housku a uvařené použijeme jako přílohu k masům (i v tomto případě vařím malé knedlíky, ne vcelku).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Striker Striker | E-mail | Web | 24. října 2011 v 18:47 | Reagovat

Třídní původ? Moji předkové byli neandrtálci, takže díky za info:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama