............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Bramborové knedlíky s omáčkou

27. srpna 2007 v 19:07 |  bramborová jídla
Ingredience:
1 kg moučných brambor,
100 g krupice,
3 žloutky,
1 lžíce másla,
1 lžička soli,
200 g tvrdého sýra nakrájeného na kostičky

na omáčku:
2 cibule,
200 g slaniny,
1 lžíce olivového oleje,
500 g loupaných rajčat (konzerva),
sůl,
pepř­
Příprava:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
2. Brambory, mouku, žloutky, máslo a sůl zpracu­jeme do hladkého těsta. Na lehce pomoučněné ploše z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme na asi 20 plátků.
3. Na střed každého plátku položíme několik kos­tek sýra a vytvarujeme menší knedlík. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody a knedlíky asi 10 min. vaříme na mírném ohni.
4. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji spolu se slaninou nadrobno. Poté necháme v horkém oleji ze­sklovatět. Rozkrájíme rajčata, přidáme k cibulí a podusíme asi 5 min. Osolíme a opepříme a po­dáváme k bramborovým knedlíkům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 michaela michaela | E-mail | 14. dubna 2008 v 18:50 | Reagovat

recept

2 Marketa Marketa | E-mail | 9. dubna 2010 v 18:17 | Reagovat

nejlepsi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama