............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Brambory v pánvi s bylinkovým dipem

26. srpna 2007 v 11:42 |  různé rychlé pokrmy
Ingredience: 1kg malých brambor, sůl, 2 pórky, 1 vejce, 100g anglické slaniny, 1 svazek pažitky, 1 svazek kopru, 1 svazek kerblíku, 1 svazek kadeřavé petrželky, 2 lžíce rostlinného oleje, barevný pepř, 250ml zakysané smetany, 150ml nízkotučného jogurtu

Postup: Brambory omyjeme a přibližně 20minut vaříme v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na kousky. Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Pažitku, kerblík, kopr a kadeřavou petrželku opereme, osušíme a najemno posekáme. Asi 1 lžíci pažitky si odložíme na ozdobení. Vejce natvrdo oloupeme a nadrobno pokrájíme. Slaninu opečeme na suché pánvi dozlatova a vyjmeme ji. K výpeku přilijeme olej, přidáme brambory a za stálého obracení přibližně 7minut opékáme. Po zhruba 5 minutách přisypeme pórek a osolíme. Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a podle chuti osolíme. Nakonec opatrně vmícháme vejce a posekané bylinky. Brambory posypeme barevným pepřem a slaninou. Servírujeme na stůl přímo v pánvi. Bylinkový dip ozdobíme odloženou posekanou pažitkou a podáváme zvlášť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama