............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Brodské knedlíky k huse

28. srpna 2007 v 19:23 |  přílohy k pokrmům
5 porcí: 1 kg brambor, 25 dkg hrubé mouky, 3 dkg krupice, 1 lžička soli, 1 vejce, 15 dkg housek Vařené studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme hrubou mouku, krupici, sůl a vše lehce promícháme. Uprostřed těsta uděláme jamku, přidáme vejce a dobře zpracujeme; naposled zaválíme do těsta na kostky nakrájenou osmaženou housku. Z těsta uděláme pak podlouhé knedlíky, v prudce vařící vodě vaříme 5-10 minut podle velikosti.
Velmi chutné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému masu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama