............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Brokolicová krémová

24. srpna 2007 v 22:15 |  polévky
500 g brokolice podravka na osolení 1 dl šlehačky lžíce másla lžíce hladké mouky bílý pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1-2 rohlíky

Vodu osolíme podravkou, opepříme a 10 minut v ní vaříme brokolici. Pak scedíme. Na rozehřátou pánev dáme lžíci hladké mouky. Když zrůžoví, přidáme máslo a uděláme světlou jíšku. Tu dáme do vývaru z brokolice a deset minut povaříme. Brokolici propasírujeme přes jemné síto, vmícháme do vývaru, ochutíme špetkou muškátového oříšku a posypeme na malé kousíčky nakrájenou opečenou houskou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama