............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

BŮČKOVÁ SEKANÁ

28. srpna 2007 v 19:46 |  vepřové maso
Ingredience:

1 kg bůčku
1/2 l smetany
koření jako do sekané
párek a vařená vejce



Postup:

Bůček se pomele, zalije smetanou a 24 hod. necháme uležet v chladu. Po uležení maso okořeníme /sůl, pepř, majoránka/ dobře promícháme. Připravíme si arch celofánu, který lehce navlhčíme, ať je vláčnější. Na celofán dáme masovou směs, do jejího středu dáme párek a vařené vajíčko, na ně pak opět směs masa. Sekanou zabalíme do celofánu, konce dobře uzavřeme, dáme na pekáč, na který najeleme trochu vody. Pečeme a hlídáme, aby se nám voda z pekáče nevypekla.
Hotovou sekanou necháme vychladnou, pak jde dobře vybalit z celofánu. Hodí se na studené pohoštění, obložené mísy, apod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama