............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Cibulovo-sýrový koláč

27. srpna 2007 v 17:05 |  různé rychlé pokrmy
250 g listového těsta, hladká mouka na poprášení válu, máslo na vymazání formy, 3 velké cibule, 250 g plátků moravského uzeného masa, provensálské koření, 250 ml smetany na šlehání, 3 tavené sýry, 3 vejce, sůl, mletý černý pepř, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
Při přípravě zapékaných jídel nesmějí chybět sýry, které dotvářejí jejich osobitou chuť. Jednotlivé složky pokrmu snadno propojí a navrchu vytvářejí typickou křupavou krustu. 1. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, vložíme do vymazané formy, aby přečnívalo přes okraje, a dno propícháme vidličkou.
2. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo a plátky uzeného masa nakrájíme na kostičky. Vložíme do misky a dobře promícháme.
3. Směs cibule a uzeného masa rozprostřeme na těsto a posypeme provensálským kořením.
4. Smetanu na šlehání ohřejeme, ale nevaříme. Pak v ní rozpustíme tavený sýr.
5. Když smetana se sýrem vychladne, rozšleháme do ní vejce, osolíme a opepříme.
6. Vaječnou smetanou zalejeme cibulovou směs ve formě a posypeme nastrouhaným sýrem.
7. Okraje těsta přehneme dovnitř na náplň a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 45 minut.
Doba přípravy: 70 minut
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama