............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Cikánský guláš

25. srpna 2007 v 1:24 |  hovězí maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovězí kliška, uzená slanina (dva silnější plátky), 5 velkých cibulí, majoránka, grilovací koření, sladká mletá paprika, sůl, bujón (hovězí nebo jaký zrovna máte po ruce), sušené houby (jakékoliv), instantní jíška nebo hladká mouka, kečup, česnek, feferonky

POSTUP PŘÍPRAVY

Uzenou slaninu pokrájíme na kostečky a dáme do podtlakáče na mírný oheň trochu rozpustit, cibuli zatím nakrájíme na kostičky, dáme na slaninu a smažíme asi 15 - 20 min. Přidáme sušené houby a ještě chvíli smažíme, pak zasypeme grilovacím kořením (nejlepší je takové ve kterém je paprika, sůl a česnek, ale můžete zkusit i jiné :o)), sladkou paprikou a majoránkou, zasmahneme a přidáme kousky masa. Až se maso opeče, zalejeme asi 1l vody (tak do půlky podtlakáče), přidáme kostku bujónu, sůl, zavřeme poklici a necháme podle potřeby ( já mám maso většinou hooodně tuhé, tak nechávám asi 1 hod.). Až je maso měkké přidáme kečup, zahusím jíškou nebo hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě (asi 2 velké lžíce mouky rozkvedlám ve čtvrt litru studené vody), povaříme asi 10 min, vmícháme rozmačkaný česnek, podle chuti ještě dosolíme a na talíří posypeme čerstvě namletými feferonkami, můžeme posypat kolečky cibule. Podáváme s rohlíkem nebo chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama