............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Císařský řízek

23. srpna 2007 v 16:26 | niky |  hovězí maso
ngredience:
4 plátky hovězího zadního masa, nebo roštěné o váze asi 200 g,
80 g slaniny,
2 PL másla,
1 PL hladké mouky,
2 dl kyselé smetany,
sůl,
mletý pepř,
citronová šťáva,
1 PL kaparů.
Příprava:
Plátky hovězího masa prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

V kastrole na rozehřátém másle opečeme po obou stranách, zalijeme polovinou smetany a trochou vývaru, nebo vodou a dusíme. Po změknutí masa, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve zbytku smetany, provaříme a ochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a přidáme do ní kapary.

Při podávání zdobíme každou porci masa kolečkem citronu, případně trochou ušlehané šlehačky.
Doporučená příloha:
máslové, nebo krupicové noky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama