............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Citrónová omáčka teplá

28. srpna 2007 v 19:29 |  omáčky..
4 porce: 1 citrón, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/8 l bílého vína, 1/2 šálku vody, 1 žloutek, sůl, trochu moučkového cukru, zelená petrželka Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem a dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest a pod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama