............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

CREME BRULEE

27. srpna 2007 v 19:14 |  náplně,krémy,polevy,zdobení....
Ingredience:
600ml šlehačky, neušlehané
6 žloutků
4 lžíce jemného, krystalového cukru
1 tobolka vanilky, (nebo vanilkový cukr, nebo 2 lžičky vanilkového výtažku)
4 lžíce hrubého, krystalového cukru (nejlépe třtinového)

Příprava:
Nalít šlehačku do kastrolku a přivést k varu. V ohnivzdorné misce smíchat žloutky, jemný krystalový cukr a semínka z vanilky, nebo vanilkový cukr. Šlehat ručně, až hmota zesvětlá a zhoustne. Za stálého šlehání pomalinku přilévat horkou šlehačku.
Položit misku nad pomalu vařící vodu a míchat dřevěnou vařečkou do zhoustnutí (hmota musí tlustě pokrývat vařečku).
Lžicí naplnit 6 ohnivzdorných kalíšků (nejlépe s rovnými stěnami a 125ml obsahu). Nechat vystydnout a dát do chladničky zhoustnout alespoň na 1 hodinu před podáváním.
Vaječný krém posypat krystalovým cukrem a kalíšky poskládat na plech s okrajem. Nasypat několik kostek ledu kolem kalíšků (aby se krém moc nezahřál) a vše dát pod předehřátý gril. Grilovat, až se cukr rozpustí a lehce zhnědne.
Ozdobit bobulovitým ovocem (maliny a ostružiný, rybíz atd.), které se také může dát na dno kalíšků.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama