............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Dalamánky

27. srpna 2007 v 21:25 |  slané pečivo,pizzy.....
1000 g hladké mouky, 50 g sádla, 3 lžíce oleje, 1/2 l mléka, 60 g droždí (2 kostky), 2 lžičky moučkového cukru, lžička kmínu, sůl, kmín a sůl na posypání. Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné sádlo s olejem, kmín, sůl a zbylé mléko. zaděláme středně tuhé těsto. Mírně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a odstavíme na teplé místo vykynout. Poté vykrajujeme asi 60 g velké kousky, vytvarujeme bochánky a necháme znovu kynout. Asi po 15 min. Bochánky rukou lehce rozválíme na šišky. Položíme na vymazaný plech (sádlem), potřeme rozšlehaným vejcem. Uděláme uprostřed dost hlubokou rýhu, posypeme kmínem, solí a pečeme v troubě (180°-200°C) asi 20-25 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama