............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Další naše polívčička husťoška s bylinkovým kapáním :o)))

25. srpna 2007 v 0:19 |  polévky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zeleninu, co dům dal, tj. co právě zbývá v lednici :o))) cibulku, porek, celer, petržel, mrkev, kousek česneku, květák, kapusta, brokolice, brambora,... i mraženou, ale já mám radši čerstvou, trochu másla na osmažení zeleninky, vajíčko, polohrubá mouka, polévkové koření /dávám VEGI VEGI - je bez glutamátu/, kmín, a koření do kapání - jaké máte rádi - majoránka, bazalka, oregano,.... , petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Další jednoduchá polívčička, kterou děláme a má úspěch i u taťky. Dávám hooodně zeleniny, aby byla hodně vydatná a hustá.
Na máslíčku si orestuji cibulku, trošku česneku na plátky, mrkvičku, petržel, celer /prostě kořenovou zeleninu, krájím na plátky, nebo strouhám na hrubo/. Až je zlatá, zaliju vodou, přidám kmín, VEGI VEGI, a pak další zeleninu jako brokolici, květák, bramboru, kapustu,.... a vařím do měkka. Až je zelenina měkká, udělám si klasika kapáníčko z vajíčka a polohrubé mouky - dávám polohrubou, protože je pak kapání jemné. Do kapání přidám ještě koření dle nálady a chuti :o))) Majoránka se hodí nejvíc. Trošku osolím. Nakonec kapání vyliju do polévky, chvíli povařím, posypu čerstvou petrželkou či šnitlíkem a papáme :o)))
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama