............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Dokonalé a rychlé FALEŠNÉ PTÁČKY!

31. srpna 2007 v 16:02 |  hovězí maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca pro 4osoby
cca 3/4kg hovězího (přední, či zadní, kdo má rád i kližku, nebo může být i z nouze z vepřového) // 2 větší cibue // 10-15dkg anglické, či prorostlého špeku // 2nožičky párků // 2větší nakládané okurky // 3vajíčka natvrdo // 2polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl // kostka hovězího vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Veškeré ingredience nakrájíme na kostičky, maso na kostky větší. Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda, pak přidáme maso a prudce smažíme ze všeh stran. Maso pustí šťávu a tu skoro vysmažíme a přidáme 2-3pol. lžíce hořčice a krátce zasmahneme, přidáme párek, okurku, pepř a tak kávovou lžičku soli a vše promícháme. Zalijeme vodou, přidáme kostičku hovězího bujonu a dáme vařit do papiňáku (alespoň já to tak vařím) cca na 15-20 min., pak otevřeme a zkusíme maso, zda je už měkké (to mé - hovězí přední - už bylo). Poté zahustíme hl. moukou rozdělanou ve vlažné vodě, přidáme na kostičky nakrájené vejce!!! a cca 7-10min povaříme. Dochutíme. Dobrou chuť a věřte, že si pochutnáte, vše je totiž hotovo max. do 45min.
vše nakrájíme na kostičky a maso na větší kostky
ingredience :-)
2-3polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl // kostka hovězího vývaru
Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda.
přidáme maso a prudce smažíme ze všeh stran. Maso pustí šťávu a tu skoro vysmažíme a přidáme 2-3pol. lžíce hořčice a krátce zasmahneme
přidáme párek, okurku, pepř a tak kávovou lžičku soli a vše promícháme
Zalijeme vodou, přidáme kostičku hovězího bujonu a dáme vařit do papiňáku (alespoň já to tak vařím) cca na 15-20 min., pak otevřeme a zkusíme maso, zda je už měkké (to mé - hovězí přední - už bylo)
Poté zahustíme hl. moukou rozdělanou ve vlažné vodě, přidáme vejce na kostičky a cca 7-10min povaříme a pak dochutíme.
Dobrou chuť a věřte, že si pochutnáte, vše je totiž hotovo max. do 45min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama