............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Drůbeží (králičí) kaldoun

26. srpna 2007 v 17:36 |  polévky
Ingredience:
na vývar:
drůbeží biskupy, krky, křídla, kostry (prostě odřezky z drůbeže, lze použít i třeba hlavu, krk a hřbet z králíka)
drůbeží játra, žaludky, srdce (cca 200 g od každého, jater použít do vývaru jen polovinu)
velká mrkev
velká petržel
kousek celeru
2 bobkové listy
nové koření a celý pepř

na knedlíčky :
játra (druhá polovina), vajíčko, máslo, strouhanka, sůl, česnek, majoránka
Příprava:
Všechny droby, zeleninu a koření vložíme do osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vývar přecedíme, maso obereme z kostí a společně s vnitřnostmi a zeleninou pokrájíme na kousky.

Mezitím co se vaří vývar si připravíme z jemně naškrábaných jater, vajíčka, másla, strouhanky, soli, česneku a majoránky játrové knedlíčky.

Zcezený vývar přivedeme do varu a zahustíme máslovo-sádlovou jíškou. Do zahuštěné polévky pak zavaříme játrové knedlíčky (cca 5 minut) a nakonec vložíme pokrájené maso,vnitřnosti a zeleninu
dochutíme solí nebo polévkovým kořením.
Je to velice dobrá a výživná polévka.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama