............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Drůbková polévka s knedlíčky

25. srpna 2007 v 0:58 |  polévky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polévka: kuřecí drůbky, mrkev, petržel, kudrnatou petrželku, sůl, pepř, podravka, masox, maggi, jíška na zahuštění (hl.mouka, máslo). Knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 rohlík, trochu mléka, strouhanka, sůl, pepř, petrželka nebo pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

Dobře opláchnuté kuřecí drůbky zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, osolíme a trochu opepříme. Vaříme cca 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla na zahuštění. Dále si připravíme knedlíčky do polévky.

Knedlíčky: máslo umícháme se žloutkem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný rohlík nasátý mlékem, jemně nasekanou petrželku (pažitku), vmícháme sníh z bílku a zahustíme strouhankou. Z této hmoty potom tvarujeme kuličky.

Když jsou drůbky a zelenina měkké, vhodíme do polévky postupně knedlíčky. Necháme chvíli povařit, potom polévku zahustíme jíškou a dochutíme dle chuti - masox, podravka, maggi. Vhodíme na drobno nakrájenou petrželku a ještě krátce povaříme.

Vyzkoušejte, je opravdu moc dobrá!
Připravíme si všechny ingredience na knedlíčky. Vrchovatou lžíci másla utřeme se žloutkem, přidáme rohlík nasátý mlékem, nasekanou petrželku, sůl, pepř, vmícháme z 1 bílku sníh a zahustíme strouhankou.
Zpracujeme v těsto.
Z těsta vytvarujeme malé knedlíčky. Pokud se nám těsto lepí při tvoření kuliček na ruce, navlhčíme si je vodou.
Hotová výborná polévka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama