............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Džuveč (srbské jídlo)

28. srpna 2007 v 19:17 |  vepřové maso
4 porce: 25 dkg rýže, 1 lžíce vepřového sádla, cibule, 6 rajčat, 2 zelené papriky, 60 dkg vepřové kýty, mletá paprika, sůl, smetana Rýži udusíme do měkka tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe snadno oddělovala. Na dno ohnivzdorné mísy dáme sádlo a vrstvu rýže. Na to položíme vrstvu na kolečka nakrájené dušené cibule, vrstvu opraných, oloupaných, na kousky nakrájených rajských jablek, potom vrstvu očištěné, na kousky nakrájené zelené papriky a vrstvu na paprice dušené a na kostečky nakrájené vepřové kýty. Každou vrstvu osolíme a pokapeme smetanou. A nyní opakujeme znovu: rýže, cibule, rajská jablka, paprika, maso. Navrch přijdou rajská jablíčka, která vydatně polijeme smetanou. Takto naplněnou mísu dáme do horké trouby a pečeme 25-30 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama