............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Farmářská

24. srpna 2007 v 22:22 |  polévky
2 pórky, 2 velké mrkve, 1 malé bíle zelí, 1 velká cibule, 250g celeru, 125g šunky, 50g másla nebo margarínu, 1l masoveho vývaru (instant) nebo vody, 100g rýže, sůl, mletý černý pepř, půl svazečku petrželové natě

Zeleninu očistíme, opláchneme, pórek a mrkev nakrajíme na kolečka, zelí na nudličky. V hrnci ohřejeme máslo, přidame zeleninu, krátce za občasného míchání dusíme. Zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Přivedeme k varu, vsypeme rýži, dochutíme solí a pepřem. Přikryté vaříme na mírném ohni 20 minut. Tesně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku, dochutíme dle potřeby. Petrželovou natí posypeme polévku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama