............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Ferrero rocher na plechu

29. srpna 2007 v 17:52 |  moučníky
Ferrero rocher na plechu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY


Těsto:2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,valilin,prdopeč,3/4 hrnku oleje,1 a půl hrnku mléka,2 celá vejce,kakao dle svého,jak kdo má rád. Nápln-1 kondenzované mléko-NESLAZENÉ(Tatra Grand-9%),200 g změklého másla,5 oříškových tatranek,100 g nugety,100 g sekaných nesolených arašídů,čokol.poleva a hrst nasekaných neosol.arašídů

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz.a vysypaný plech,dáme péct.(zkouším spejlí) 170° cca 20-25 minut.Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod,které necháme vystydnout.Horké neotvírat,hrozí uraz!!!Mléko i po uvaření je stále tekuté,ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu,hlavním ukolem je jako pojivo.Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme.Poté lehce vmícháme strouhané tatranky,nugetu a arašídy.Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy.Dáme na min.4 hod uležet do lednice nejlépe přes noc. Zdroj:recepty.cz-použila jsem jiný recept na těsto,který mám vyzkoušený a vždy se povede,než je v originále. Pozn:Místo mléka můžete použít vanilkový pudink.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Mike Mike | Web | 29. srpna 2007 v 18:56 | Reagovat

MŇAM...jenže kdo to udělá??? Nemohl bych se pozvat :-)

2 frambuesa frambuesa | 17. července 2008 v 21:21 | Reagovat

Už to čeká v lednici na zítřejší smršť, tak doufám, že se to vydařilo. Dám vědět, jaké to je :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama