............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Gnocchi

23. srpna 2007 v 21:45 | niky |  přílohy k pokrmům
Ingredience: 600 g sypkých brambor, 2 žloutky, 100 g polohrubé mouky, 70 g nastrouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, 40 g másla, pepř
Postup přípravy: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu. Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama