............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Guláš z Kréty

31. srpna 2007 v 16:17 |  hovězí maso
GULÁŠ Z KRÉTY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama