............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

23. srpna 2007 v 20:59 | niky |  polévkové zavářky
Ingredience: 1/2 kg mletého vepřového masa, 10 brambor, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce krupice nebo strouhanky, 1 vejce, sůl, pepř, utřený česnek
Polévka: cibule, kosti, bobkový list, sůl, 2 dcl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy: Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím vaříme kosti spolu s cibulí, bobkovým listem a solí. Po přecezení vývaru zavaříme do něj knedlíčky a vaříme je asi 1/2 hodiny. Když jsou uvařené, vyjmeme je. Nakonec do polévky přilijeme kyselou smetanu s trochou mouky, necháme přejít varem a pak ji podáváme s knedlíčky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ájinka Ájinka | 23. srpna 2007 v 21:00 | Reagovat

Ahojky pls hlasuj pro Ájinku na  http://hviezdicky-sveta.blog.cz/0708/2-kolo-o-naj-blog  díky moc :o)♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama