............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Holandská omáčka

28. srpna 2007 v 19:31 |  omáčky..
4 porce: 1/2 l vývaru nebo i mléka, 1 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, sůl, citrónová šťáva, 10 dkg másla Žloutky smícháme s trochou vývaru a s moukou. Misku postavíme do vodní lázně, dáme do ní zbytek vývaru a pomalu do ní lijeme a zašleháváme žloutkovou směs. Jakmile houstne, odstavíme, zašleháme po kouscích máslo, ochutíme. Hodí se k vařené jemné zelenině, k rybám i na saláty.
Obměny: a) přidáme lžíci strouhaného křenu
b) lžíci petrželky
c) lžíci estragonu a petrželky i jiných bylinek
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Doktor Doktor | 10. ledna 2008 v 20:23 | Reagovat

Pokud přidáte víno, tak dostanete velmi kvalitní holanskou omáčku. V případě přidání estragonu tak nám vzniká omáčka BERNES

2 ooooo ooooo | E-mail | 12. září 2013 v 17:29 | Reagovat

Proboha, to je podle Babici kdo psal recept, co tam dělá mouka ??

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama