............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Holubky

31. srpna 2007 v 22:39 |  mleté maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hlávkové zelí ( tohle mělo 1,6 kg), 500g mletého masa ( používám "buřtík" mraženého mletého krůtího masa, ale mamka dělá z klasického ), 2 velké rajské protlaky (á 200g z LIDLu), 400g rýže, 2-3 zeleninové bujony, 2-3 cibule podle velikosti, mletá paprika sladká, sůl, 1l vody, olej nebo tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tuku orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme mleté maso a mícháme tak, aby se pěkně rozdrobilo. Osolíme, zasypeme mletou paprikou a necháme chvilku podusit. Syrovou rýži propláchneme, přimícháme do masa a necháme chladit. Z hlávky zelí vyřízneme ostrým nožem košťál co nejhlouběji tak, aby se uvolnilo co nejvíce listů. Pak celou hlávku vložíme do vroucí vody a pomocí dvou vidliček postupně pomalu uvolňujeme všechny listy a dáváme stranou vychladit. Pak jednotlivým listům seřízneme tvrdou část žeber, větší listy můžeme rozpůlit a plníme masovou směsí. Dno hrnce poklademe potrhanými, nebo příliš malými listy a na ně pěkně vyskládáme jednotlivé závitky. Podle velikosti hrnce můžeme udělat několik vrstev. V 1l vody rozmícháme bujony (stačí rozdrobit) a protlaky a opatrně závitky zalijeme. Dáme na plotýnku a pomalu dusíme 1 a půl až dvě hodiny. Nemícháme, jen můžeme občas chytit hrnec za obě ucha a s citem "zatřást". Vaření neuspěchejte, dusí se velmi pomalu a dvě hodinky opravdu neuškodí. Chutě se pak báječně prolnou. Ze zimního zelí je daleko víc listů, pokud je nespotřebuji, dávám je na mrazák a použiji příště, nic se jim nestane. Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Denisek Denisek | E-mail | Web | 12. října 2011 v 21:31 | Reagovat

Souhlasím, fajn článek a říkám si: Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem.:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama