............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Houbový guláš na smetaně

23. srpna 2007 v 21:51 | niky |  houby
Ingredience: čerstvé houby (hřiby, křemenáče, růžovky, klouzky, nebo směs), 1 větší brambor, 1 paprika, 1 větší cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř, hořčice, smetana nebo mléko, kousek másla
Postup přípravy: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme podlejeme vodou, nebo vývarem. Dusíme do měkka. Zalejeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali trochu polohrubé mouky. Dochutíme velkou lžící plnotučné hořčice a ještě chvíli povaříme.
Podáváme sypané strouhaným sýrem. Nejlepší přílohou je tmavý chléb.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama