............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Hovězí pečeně na česneku

25. srpna 2007 v 1:35 |  hovězí maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a chvilku orestuju. Podleju vodou a přidám kostku masoxu, nechám projít varem a přiklopím víkem a dám do vyhřáte trouby. Tam to nechám tak hodinu a během té doby několikrát maso otočím.
Já si to připravuju den dopředu. Nechám naložené maso v troubě vystydnout a druhý den tak hodinku před obědem zapnu na 150 stupňů a nechám prohřát. Vyvar naberu do kastrůlku a nechám projít varem na sporáku, vše pak rozmixuju a propasíruju přes cedník a zahustím moukou. Maso nakrájím ostrým nožem, protože je měkké a podávám s bramborem nebo knedlíkem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama