............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem

31. srpna 2007 v 16:09 |  hovězí maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí plátky (z kýty nebo plece), sůl, pepř, tymián, olivový olej, strouhanka, 2 velké cibule, tomatová omáčka - lze nahradit kečupem, masox a cca 2PL worcesteru ( oba používám bez glutamanu ze zdravé výživy), nastrouhaný křen

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, nasucho obalíme ve strouhance a opečeme na olivovém oleji na pánvi.
Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší dobou vaření) dáme trošku olivového oleje, cibuli nakrájenou na kroužky nebo kostičky, přidáme tymián a necháme lehce opražit. Zamícháme a na cibuli položíme opečené plátky masa. Zalijeme tomatovou omáčkou (kupuji v LIDLu za 19,90Kč - je bez barviv a glutamanu). Přidáme masox a worcester a vaříme cca 40min.
Na talíři posypeme strouhaným křenem a naťovou cibulkou. Jako přílohu doporučuji těstovinovou nebo normální rýži.
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme.
obalíme ve strouhance
opečeme na trošce olivového oleje
na trošce olivového oleje pražíme cibuli s tymiánem. Ukazuji bezva omáčku z LIDLa - používám často a ráda. Je výborná, bez glutamanu a barviv. Např. na těstoviny již nedochucuji.
"hotová cibule" Můžeme odebrat a na talíři potom touto ozdobit
Na cibuli dáme opečené maso, zalijeme omáčkou a dáme vařit
Na talíři oozdobíme cibulkou a strouhaným křenem. Hotovo, dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Tom Tom | E-mail | Web | 31. srpna 2007 v 16:13 | Reagovat

Můžu si tě dát do oblíbených? Ty máš fakt super blog! Napiš!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama