............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Hovězí po staročesku se švestkovou omáčkou

28. srpna 2007 v 23:12 |  hovězí maso
Suroviny:
400 g vařeného hovězího masa
2 petržele
2 mrkve
2 bobkové listy
3 hřebíčky
několik zrnek celého pepře a nového koření
špetka tymiánu
300 g švestkových povidel
perník na strouhání
kousek chleba
citrónová šťáva
150 g vlašských a lískových ořechů
několik mandlí
100 g hrozinek
sůl
Postup přípravy:
Očištěnou zeleninu uvaříme vcelku do měkka. Zvlášť pak svaříme koření. Vařenou zeleninu propasírujeme, smícháme s vodou, ve které se vařila, přidáme vývar s koření a vmícháme povidla. Nastrouháme perník a kousek chleba, vmícháme do směsi a povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou, přidáme nasekané ořechy, spařené a oloupané mandle, hrozinky, osolíme a promícháme. Hovězí nakrájíme na plátky, přihřejeme a polijeme omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Ančulinka Ančulinka | Web | 28. srpna 2007 v 23:25 | Reagovat

máš u mě diplomek,napiš mi pls jak se ti líbí

2 Ančulinka Ančulinka | Web | 28. srpna 2007 v 23:25 | Reagovat

jo a přestan mi laskavě dělat chutě!bud tak hodná:-@:D:D:D mam hlad,chápeš?!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama