............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Hrášek s mrkví na smetaně

26. srpna 2007 v 11:47 |  zeleninová jídla
Ingredience: 400 g hrášku (mraženého nebo čerstvého), 5 pl másla, 2 střední mrkve oloupané a nakrájené na kostičky, špetka asafoetidy, když nemáte nahradte na jemno sekanou cibulkou, nebo vynechte i cibulku, 1/4 čl kurkumy, 1/4 čl majoránky, 1/4 čl tymiánu, sůl a pepř dle chuti, 1 pl mouky, 250ml sladké smetany

Postup: V pánvi rozpusťte na mírném ohni 4 pl másla, přidejte asafoetidu nebo cibulku (cibulku restujte na másle do zlatova), pak přidejte mrkev a kurkumu. Restujte pár minutek, podlejte asi 1 dcl vody, pak přidejte tymián, zakryjte a vařte na mírném ohni za občasného míchání dokud není mrkev měkká, (asi 15 minut). Mražený hrášek uvaříme v troše vody do měkka, cca 8-10 minut. Zcedíme jej. V další pánvi rozpusťte na mírném ohni 1 pl másla, vmíchejte mouku a jemně míchejte, restujte, asi 2 minuty. Nesmí zhnědnout! Postupně přidejte smetanu a za stálého míchání přiveďte k varu. Až směs zhoustne, odstavte ji. Smíchejte hrášek s kořeněnou mrkví, přelijte smetanovou omáčkou, přidejte majoránku, osolte, opepřete, jemně pomíchejtete a podávejte. Jako přílohu rýži (už umíme), salát dle chuti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama