............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Italský chléb

29. srpna 2007 v 1:18 |  slané pečivo,pizzy.....

Suroviny

1/4kg polohrubé mouky, 1.5dkg kvasnic, půl polévkové lžíce oleje, trochu soli a asi 1/8 vlažné vody (vody dáme tolik, aby vzniklo těsto střední hustoty).

Postup

Z vody, kvasnic a trochy mouky uděláme kvásek. Ke zkynutému kvásku přidáme ostatní přísady, dobře propracujeme v těsto a necháme kynout. Zkynuté těsto promícháme vařečkou (tj. srazíme je, aby kleslo) a necháme opět kynout. Sražení opakujeme dvakrát. Potom uděláme z těsta šišku, položíme ji do podlouhlého plechového tvořítka, vymazaného tukem a vysypaného moukou a necháme těsto dokynout. Zkynuté pečeme nejdříve v horké troubě, dopékáme v mírnější něco přes půl hodiny. Upečený a vychladlý chléb má větší póry. Užívá se ho hlavně jako přílohy k pokrmům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Ančulinka Ančulinka | Web | 29. srpna 2007 v 11:43 | Reagovat

máš u mě jmenovku

2 Ančulinka Ančulinka | Web | 29. srpna 2007 v 12:05 | Reagovat

AHOJKY U MĚ JE 40.BLESKOVKA TAK SE PROŠÍM ZAPOJ..DÍKY

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama