............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Jelení gulášek na víně

28. srpna 2007 v 18:16 |  jiné druhy mas
Suroviny: 1 až 1,2 kg jeleního masa, 100 g tuku, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, pepř, sůl, 1-2 pl hladké mouky, mletá paprika. Vývar na podlévání: 0,75 l vody, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymiánu.
Postup: Zvěřinu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na tuku zpěníme cibuli s nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme na kousky nakrájenou, osolenou a opepřenou zvěřinu, přidáme na špičku nože papriku a dusíme do měkka. Podléváme připraveným vývarem z koření. Guláš zahustíme moukou, povaříme, přidáme 1-3 pl vína, necháme přejít varem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama