............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Kapr na černo

31. srpna 2007 v 15:25 |  ryby a dary moře......
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z mouky a másla jíšku, zalijeme ji, promícháme a přidáme do omáčky. Podle potřeby přidáme perník a vaříme asi 1/4 hod., okyselíme citronem a přecedíme. Do omáčky vložíme porce kapra, přidáme omyté švestky a hrozinky a vaříme ještě asi 10 minut, pak přidáme nasekané mandle.
Podáváme jak teplé, tak i studené, obojí je velmi dobré.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama