............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Kapr po plzeňsku

23. srpna 2007 v 18:41 | niky |  ryby a dary moře......
800 g kapra
1 lžíce citronové štávy
3 lžíce oleje
40 g slaniny
cibule
bobkový list
celý pepř
500 ml světlého piva
60 g perníku na strouhání
20 g másla
30 g mandlí

Porce kapra osolíme,pokapeme citr.štávou a necháme 30 minut odležet.
Plátky slaniny opečeme,vložíme na ně porce kapra,přidáme cibuli,koření,zalijeme pivem a dusíme do mekka.Vyjmeme a uchováme v teple.Šťávu zahustíme perníkem,povaříme a prolisujeme.Podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem.Na závěr přidáme spařené rozinky.Jednotlivé porce kapra posypeme opraženými mandlemi na nudličky a přelijeme omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama