............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Knedlíčky do polévky - JEMNÉ !

25. srpna 2007 v 0:56 |  polévky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 rohlík, trochu mléka, strouhanka, petrželka, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo umícháme se žloutkem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný rohlík nasátý mlékem a jemně nasekanou petrželku. Vmícháme sníh z bílku a zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které cca 10 min. povaříme v hotové polévce.

Tyto knedlíčky můžeme použít do jakéhokoli vývaru - drůbeží, hovězí, vepřový ...
Já je nejčastěji používám do husté polévky zahuštěné jíškou (hladká mouka+máslo). Lze ale použít i do hovězího vývaru, zahustit jíškou + tyto knedlíčky. Jsou jemné a zahuštěná polévka s knedlíčky je opravdu moc moc dobrá.

Vyzkoušejte !!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama