............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Krémová čokoláda

27. srpna 2007 v 19:16 |  náplně,krémy,polevy,zdobení....
Ingredience:
370 ml mléka,
6 lžic neušlehané šlehačky
60 g čokolády posekané,
1/2 vanilkové tobolky rozříznuté podélce,
1 vejce,
3 žloutky,
6 lžic cukru,

ušlehaná šlehačka a nastrouhaná čokoláda (nebo hoblinky) na ozdobu, nebo jenom opražené mandle, není však nutné,
Příprava:
Předehřát troubu na 165°C.
Do kastrolku vložit mléko, čokoládu, šlehačku a vanilku. Přivéct do varu. Pomocí dřevěné vařečky utřít vejce, žloutky a cukr do světla. Nalít tam čokoládovou směs a dobře promíchat. Prolít sítem do džbánečku a sebrat jakýkoliv šum, který se naléváním mohl vytvořit.
Rozdělit do malinkých (asi 100 ml objemu) porcelánových kalíšků nebo espresso hrníčků a ty postavit do pekáče a dokola nalít vařící vodu tak, aby sahala asi 2 cm pod oktaj hrníčků. Péct po 30 minut, nebo do té doby, než je povrch krému pružný na dotek prstu a ten zůstane čistý. Je-li však nutné, tak hrníčky nechat v troubě o trochu déle.

Vyjmout hrníčky z vody, otřít je a nechat úplně vychladnout. Potom je nahoře ozdobit pomocí cukrářského sáčku s hvězdičkovou násadkou a posypat čokoládou, nebo místo šlehačky jenom opraženými mandlemi a podávat na talířcích s malou lžičkou.
Název receptu - Petits pots au chocolat
Le Cordon Bleu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama