............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

31. srpna 2007 v 21:36 |  vepřové maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška

baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl

brambory
mléko
máslo
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme osmahnout lehce dozlatova. Vrátíme na ní maso. Podlijeme vařící vodou. Přisypeme trošičku zázvoru (sušený), rozmačkáme česnek. Dáme do trouby.
Mezitím si uděláme klasicky bramborovou kaši.
K tomu ještě dušenou mrkvičku. Mrkev dáme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, přidáme kousek másla, osolíme, když je mrkev měkká, můžeme lehce zahustit hotovou jíškou nebo nemusíme. Nakonec dáme špetku muš. oříšku.
Maso vyndáme z trouby, dáme zpátky na oheň, lehce zaprášíme moukou nebo tmavou hotovou jíškou. Dochutíme a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama