............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Kuiřecí čína se zeleninou

28. srpna 2007 v 18:20 |  drůbež
Suroviny: 50-60 dkg kuřecího masa, sůl, sáček mražené zeleninové směsi s kukuřicí, 1 cibule, 4 dkg oravské nebo anglické slaniny, 1 pl Solamylu, trochu sojové omáčky, 1 čl Podravky, trochu olivového oleje, olej na smažení.
Postup: Maso nakrájíme na kostičky (1 až 2 cm široké), osolíme, poprášíme Solamylem, pokapeme olivovým olejem a necháme nějakou dobu v ledničce naležet. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě do měkka. (Pro 4 osoby stačí necelý sáček.) Připravíme si zeleninovou směs: Na pánvi opražíme drobně nasekanou cibulku se slaninou, nakrájenou na velmi malé kostičky. Přidáme uvařenou zeleninu, Podravku, podlejeme troškou vody a za stálého míchání ještě chvíli povaříme. Ve druhé pánvi rozehřejeme olej a kuřecí maso zprudka opečeme. Přidáme sojovou omáčku a smícháme vše s hotovou zeleninovou směsí. Podáváme s brambory, mírně opečenými na másle.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama