............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Kuřecí salát na počest Anglické královny

27. srpna 2007 v 17:57 |  saláty,zálivky...
Vyzkoušela jsem ho a je fakt výborný.
Pro 6 osob: na marinádu smícháme:stavu a kůru z pol.limetky (jen zelena část kůry), asi 3cm oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 malá jemně nakrájena šalotka, 2 lžíce olivového oleje. Do této marinády vložíme 4 plátky kuřecích prsíček, stačí 2 hodiny, ale klidně i déle.Pak z masa oškrábneme marinádu, osolíme, opepříme, poprášíme muškát. oříškem, dáme do pekáčku, zakápneme oliv. olejem a pečeme v troubě asi 25 min. na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Občas potíráme zbylou marinádou. Mne zůstala v pekáčku po upečení masa dobra šťáva, kterou jsem rovněž použila do salátu.
300 g drobných těstovin uvaříme na skus (používejte jen ty kvalitní, které pod 18,-Kč za půl kila neexistujou). Scedíme, promícháme s vychladlým masem nakrájeným na malé kousky a přidáme 200 g zelených steril. fazolek. Přelijeme zálivkou:100 ml zakys.smetany, 6 lzic kvalitní majonézy,stava a nastrouhaná kůra z pol. limetky, štáva z kousku zázvory (pouzijte lis na česnek). Já jsem přidala 1/4 káv. lž. cukru. Posypat zel.petrželkou.
Salát se podává při pokoj. teplotě nebo vychlazený.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama