............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Mandle k vínu

27. srpna 2007 v 18:45 |  speciality studené kuchyně

vyobrazení
Ingredience:
Asi na 2 1/2 hrnku (1hrnek=250ml)
2 1/2 hrnku neloupaných mandlí
4 lžíce jemného krystalového cukru
1 lžička kayenského pepře (nebo podle chuti)
1 1/2 lžičky hrubé soli
1 lžíce tekutého medu
1 lžička olivového oleje
Příprava:
Předehřát troubu na 180°C. Rozložit mandle na plech s okrajem. Opražit je v troubě, až začnou vonět, asi 10min. Ve velké misce smíchat cukr, sůl a kayenský pepř.
Na velké pánvi postavené na středním ohni rozehřát med s vodou a olejem a za stálého míchání vyčkat, až se vše spojí asi 1 min. Přidat mandle a zaštěrchat pánví tak, aby se mandle obalily v medu.
Vložit mandle do cukrové směsi v míse a obalit je ze všech stran. Nechat je vychladnout v jedné vrstvě na plechu vyloženém pečícím papírem.

P.S. Mandle vydrží ve vzduchotěsné nádobě alespoň po 14dní.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama