............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

"Marmeláda z rajčat" - úúúžasná...jako meruňková!!!

27. srpna 2007 v 15:46 |  konzervujeme
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg rajčat (třeba i popraskaných), 1,5kg cukru, 3 pektogely, 1 lžičku skořice, 1 dcl rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Je úúúúúúžasná, opravdu chutná jako meruňková...nikdo nepozná, že je z rajčat! :-)))


Rajčata pokrájíme a rozvaříme na husrou kaši (nepřidávat vodu!!!). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr, pektogel, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4). Potom stáhneme z ohně, vmícháme rum a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě - malé skleničky 10ks...5minut na 250°C

Vyzkoušejte a budete za hvězdu! :-)))
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | E-mail | 15. srpna 2008 v 15:38 | Reagovat

Můžu potvrdit,ani mí zmlsaní chlapi nepoznali,že to není meruňková marmeláda.

2 Oluška Oluška | E-mail | 24. srpna 2008 v 16:46 | Reagovat

Vyzkoušela jsem váš recept,je opravdu moc dobrá,kdybych ji sama nedělala z rajčat,při konzumaci bych to nepoznala.

3 Hana Hana | E-mail | 26. září 2010 v 14:02 | Reagovat

Dnes jsem udělala poprvé marmeládu z 2 kg rajčat a je opravdu výborná. Všem ji doporučuji vyzkoušet.  Akorát dám příště méně cukru,  je na můj vkus dost sladká. Jinak děkuji za recept.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama