............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Mědáky

29. srpna 2007 v 21:56 |  moučníky
MĚDÁKY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY


Těsto: 15 dkg krystalového cukru, 5 dkg tuku(máslo nebo hera), 1 vejce, 4 lžíce mléka, 2 lžičky sody, 2 lžíce medu, 40 dkg hladké mouky Krém: 1/2litru mléka, vanilkový cukr, 3 lžíce hrubé mouky, 20 dkg másla, 10 dkg cukru moučky Na ozdobu: čokoládová poleva, ořechy nebo kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Všechny suroviny kromě mouky smícháme v kastrolu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nezkaramelizuje (změní barvu na světle hnědou a zavoní karamelem). Do této hmoty po vychladnutí zapracujeme mouku. Vznikne těsto konzistencí i vůní podobné perníkovému. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a každý rozválíme na pás na délku plechu, široký asi 8 cm. Jde to snadno, s těstem se pracuje velmi dobře, trochu je třeba podsypat, aby se nelepilo na vál. Pásy pečeme po dvou na pečicím papíře asi 5 minut ve vyhřáté troubě (asi na 200).
Krém: Polovinu mléka uvařit s vanilkovým cukrem, ve druhé polovině rozmíchat hrubou mouku, nalít do horkého mléka a za stálého míchání uvařit kaši. Máslo vyšlehat s cukrem, postupně zašlehat vychladlou kaši. Tři upečené vychladlé pásy pokapat rumem (podle chuti,nemusí být), každý natřít třetinou krému a přiklopit druhým pásem. Horní pás polít čokoládovou polevou, možno posypat mletými ořechy nebo kokosem. Dát do ledničky. Po uležení (nejlépe další den)krájíme na libovolně široké řezy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Emiik Emiik | Web | 29. srpna 2007 v 22:03 | Reagovat

bleskajda a SONB

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama