............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Medovník

25. srpna 2007 v 4:44 |  Dorty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky. Na krém 250 g másla, 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být).

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve větším hrnci rozpustit máslo, med, cukr, poté přidat ocet smíchaný se sodou, směs začne trochu kypět, přimíchat vejce, když vznikne hnědá pěna, odstavit z ohně a přimíchat - nejlépe elektrickým hnětačem mouku - jde to ztuha a těžko, ale kdo vytrvá vyhraje :o) Hodinu nechat těsto v hrnci odležet.
Z těsta pak vyválíme 6-7 placek které si vykrojíte formou na dort a přenesete na plech. Každá placka se peče asi 2-3 minuty při 175 stupních jinak příliš ztvrdne. (můžete vyválet na pečícím papíře, nebo mezi foliemi)
Krém se připraví jednoduše - kondenzované mléko se vaří nejlépe 3 hodiny v plechovce (zkaramelizuje) po vychladnutí se ušlehá s máslem a rumem. Komu se bude zdát málo krému může si přivařit ještě karamelový puding + cukr (jen v 250 ml mléka - jeden puding) a přišlehat ke krému z kondenzovaného mléka a másla.
Placky je dobré polít kávou + rum a potírat krémem, poslední placka (nebo upečené odkrojky) se rozstrouhají a smíchají s ořechy a posype se jimy poslední horní placka pomazaná krémem.

dort je dobré nechat jeden den odležet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama