............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

MORAVSKÝ VRABEC - tak jak ho dělám já ...

31. srpna 2007 v 19:30 |  vepřové maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Masíčko - vepřová plec nebo kýta, sůl, pepř, kmín, cibule, česnek,kostička "šťávy k vepř. masu" - nemusí být.popřípadě pivko na podlití
Zelíčko - kysané zelí, cibule, olej, cukr, sůl, ocet.
Špenátek - mražený špenátový protlak, cibule, olej, česnek, sůl, vejce.
Bramborové špalíčky - brambory uvařené ve slupce, hrubá mouka, hrubá krupice, solamyl, sůl, vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY

MASÍČKO - kýtu nebo plecko nakrájíme na větší kousky, posolíme, přidáme pepř, kmín a nakrájenou cibulia česnek. Dáme péct ( přikryté ) a necháme masíčko zatáhnout a pustit šťávu. Čas od času promícháme, v případě potřeby podlijeme vodou. Když je maso měkké, trošku víc podlijeme vodou, rozdrobíme kostičku šťávy k vepř. masu a zalijeme vodou nebo pivkem a lehce zaprášíme moukou. Necháme ještě chvíli probublat, aby se mouka zavařila.
ZELÍ - řádně propláchnuté kysané zelí dáme vařit jen maličko podlité vodou ( spíš na sucho ). Na oleji orestujeme cibulku a přidáme trošičku hladké mouky ( stačí jedna lžíce ), necháme chvíli opéct a přidáme k zelí, promícháme a dochutíme cukrem, solí a octem.
ŠPENÁT - na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na to dáme mražený špenát a necháme rozpustit. posolíme, přidáme česnek, 1-2 vejce. Necháme povařit.
BRAMBOROVÉ ŠPALÍČKY - brambory uvařené ve slupce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mouku, krupici, solamyl, sůl a vejce a zaděláme tužší těsto. S těstem pracujeme rychle, protože řídne ( vodu si dávám vařit ještě před začátkem zpracovávání těsta ). Vyválíme dlouhou tenkou šišku a šikmým ukrajováním tvoříme špalíčky. Uvaříme v osolené vodě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama