............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Nakládaný hermelín 1

24. srpna 2007 v 21:43 |  speciality studené kuchyně

Ingredience pro přípravu jedné porce:

1 hermelín (větší) | 100 ml oleje | 1 lžíce olivového oleje | sůl | pepř | kari | bobkový list | petržel nebo pažitka | 2 stroužky česneku

Příprava:

Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a uložíme sýr do sklenice. Počet je na vás.

K uloženým sýrům přidáme dva bobkové listy a pouze lehce "ušpiníme" olivovým olejem. Sklenici pak zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme alespoň 7 dní uležet. Pravidlo zní čím déle, tím lépe.

tip:

Stejně lze naložit i olomoucké tvarůžky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama